Top

O nama

Džudo škola Mijalković počela je sa radom 2009. godine kao sekcija džudo kluba “Novi Beograd”. Treninzi se održavaju u osnovnoj školi “Ljuba Nenadović” u Žarkovu, ulica Ace Joksimovića 25 i u zgradi BIGZ-a, Bulevar Vojvode Mišića 17. Sale za treninge su opremljene klasičnim džudo strunjačama, ribstolima za vežbanje, mekanim strunjačama za bacanje i ostalim rekvizitima potrebnim za obuku džudista.

Klub

Upis je otvoren tokom cele godine, bez obzira na pol i uzrast, a posebna pažnja se pridaje početnicima. Početnici se na treningu upoznaju sa osnovnim principima i tehnikama džudoa, uče padove, hvatanje garda kimona, vežbaju gimnastiku i osnovne vežbe oblikovanja. Nakon odredjenog vremena svoje znanje pokazuju na polaganjima za učeničke pojaseve. Pored treninga u školi “Ljuba Nenadović”, napredniji učenici imaju mogućnost da treniraju i na Novom Beogradu u Hali sportova gde se nalazi sedište kluba. Džudo klub “Novi Beograd” svake godine organizuje letnji i zimski džudo kamp u zemlji i inostranstvu. Osim učenika iz osnovnih i srednjih škola, našu školu pohadjaju i studenti sa različitih univerziteta ali i ljudi iz drugih profesija, poput doktora, advokata, programera, gradjevinaca,…

Zagrevanje

Džudo je bazičan sport, pa osnovnu obuku pohadjaju i sportisti iz drugih sportova (plivači, fudbaleri,kosarkaši, šahisti) jer pored tehnike i taktike, džudo razvija i snagu, brzinu izdržljivost, gipkost i okretnost. Džudo razvija i stvara jaku ličnost, te mnogi sportisti vežbaju džudo želeći da razviju  istrajnost, odlučnost i borbeni duh koji bi uspeli da primene i u svom sportu.

U našoj školi pored početnika, treniraju i rekreativci i takmičari, svako u skladu sa svojim željama i sposobnostima. Naši takmičari su jako uspešni na domaćim i medjunarodnim takmičenjima i imaju zavidne sportske rezultate. Jedna od naših najuspešnih učenica je svakako Kuruzović Milena, vicešampion države za mladje pionire u kategoriji do 40 kg. i pobednik školske olimpijade Srbije za 2012. godinu.

Kuruzović Milena

(Kuruzović  Milena, vicešampion Srbije 2012. i 1. mesto na Školskoj Olimpijadi Srbije 2012)

Ono što je specifično za našu školu je da naši treneri pored visokog stručnog obrazovanja, imaju i veliko takmičarsko iskustvo i edukaciju u elitnim džudo centrima u svetu. Porodica Mijalković ima veliku džudo tradiciju jer se džudoom bave čak tri generacije porodice Mijaković. Najveće rezultate džudo porodice Mijalković možete pogledati na sajtu džudo kluba Novi Beograd.

Ryu, Marko i Miloš

Marko Mijalković kao glavni trener Džudo škole Mijalković je diplomirani trener sporta, na odseku džudo, i majstor je džudoa 5. dan. Marko je bio član reprezentacije Jugoslavije a kasnije i Srbije i učestvovao je na tri evropska i jednom svetskom prvenstvu. Njegovi najveći takmičarski uspesi su:
- Vicešampion Evrope 2012 (veterani)
- 5. mesto, Prvenstvo Evrope (ekipno)
- 1. mesto, Prvenstvo Jugoslavije 1993 (kadeti)
- 1. mesto, Prvenstvo Jugoslavije 1993 (juniori)
- 1. mesto, Prvenstvo Srbije  1993 (seniori)
- 1. mesto, Prvenstvo Jugoslavije 1994 (seniori-ekipno)
- 1. mesto, Prvenstvo Jugoslavije  2000 (seniori)
- 1. mesto, Prvenstvo Jugoslavije 2001 (ekipno)
- 1. mesto, Prvenstvo Srbije 2006 (ekipno)

Prvenstvo Evrope za veterane 2012 Poljska

(Prvenstvo Evrope za veterane 2012 Poljska)

Uporedo sa takmičarskim nastupima Marko Mijalković se obučavao na nekim od najprestižnijih centara na svetu. U kolevci ovog sporta, Japanu, Marko je boravio 10 puta, obučavajući se kod najvećih džudo majstora. U Japanu je trenirao u Asahi dodžou u Jokohami, Katsuri judo centru na Cibi, Kokušikan Univerzitetu i Kokushikan srednjoj skoli, Tokai Univerzitetu i Kodokanu u Tokiju, vežbajući i učeći sa olimpijskim i svetskim šampionima.

Pored Japana, svoje džudo umeće je učio i od velikih majstora u Italiji (Lido di Ostia), Kanadi (Viktorija), i Madjarskoj (Tata Banja).

Miloš, Inoue, Marko

(Mijalković Miloš-vicešampion Evrope, Kosei Inoue – olimpijski šampion i trostruki prvak sveta i Mijalković Marko, na Tokai Univerzitetu 2005)